Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép Sziasztok, Thomas Brezina vagyok.


Ha Penny interjút készítene velem,

az valahogy így hangzana:


– A következőket szeretném megtudni rólad, Thomas: Melyik csillagjegy szülötte vagy?

– Vízöntő vagyok. Január 30-án születtem.

– A Vízöntők remek fantáziával vannak megáldva. Milyen jó tulajdonságaid vannak még?

– Szeretem az embereket és az állatokat, nagyon tudok lelkesedni, eléggé kitartó és fegyelmezett vagyok. Tudom, a fegyelmezettség unalmasan hangzik, de könyvek csak akkor születnek, ha leülsz a fenekedre, és írsz.

– Honnan ismered ilyen jól az állatokat?

– Mindig is nagyon szerettem az állatokat, és valaha állatorvos akartam lenni. Ezért sokat olvasok a különböző állatfajokról, gyakran beszélgetek állatorvosokkal, akik mesélnek nekem a betegeikről. Ezenkívül gyakran megfordulok a bécsi Schönbrunn Állatkertben, ahol tévéműsorokat forgatok. A forgatások közben sokszor bemehetek a gondozókkal a szelíd állatok ketrecébe.

– Mit teszel, ha egy állatról, amely szerepelni fog a Penny-sorozatban, nem tudsz olyan sokat?

– Akkor állatvédő-szakembereket és állatorvosokat kérdezek meg. Sok ilyen barátom van. A biztonság kedvéért azonban még minden Penny-kötetet elolvas egy állatorvos is. Tőle megtudom, ha valahol hibát követtem el.

– Neked is vannak állataid? 


Kép

  – Méghozzá milyenek! Daffi, a kutyám, egy West Highland White terrier, olyan önfejű, hogy majdnem mindig keresztülviszi az akaratát. Nemrég pusztult el Putzi, a tibet-terrierem. Azt hiszem, róla nem kell sokat mesélnem. Róla mintáztam Penny kis Képkutyáját, Millit. Ezenkívül  van még egy gyönyörű lovam, Ray Tom Robinson, akit Sandra, a lányom barátnője lovagol. Ők ketten már jó néhány díjat besöpörtek különböző tornákon, úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk.

– Elfoglalt íróként van egyáltalán időd a kutyádra?

Persze, erről Daffi maga gondoskodik! Végső esetben addig kaparja a sípcsontomat, míg ki nem kapcsolom a számítógépet, és el nem megyek sétálni vele. Aki tényleg szereti a kutyákat, annak időt kell szakítania rájuk, és értelmesen nevelnie őket.

– Te is tanultál valamit a kutyáidtól?

– Hogyne, nagyon sokat. Például: Élvezd az életet! A legkisebb dolognak is lehet örülni. Egy ugatás a megfelelő időben megelőzi a kellemetlenségeket... És még sorolhatnám!

– Melyik könyved a kedvenced?

– Mindig az, amelyiket legutoljára írtam.

 

www.naphold.net/Penny